8 fördelar med att träna i grupp

8 Fördelar Med Att Träna I Grupp

Kan träning vara en social aktivitet? Helt klart! Det finns många fördelar med att träna tillsammans med andra. Här kommer en lista på åtta fördelar med gruppträning.

Foto: Unsplash

1. Det ger dig en känsla av tillhörighet, vilket gör det enklare att knyta kontakter med nya människor som delar ditt intresse för träning.

2. Du tränar sociala färdigheter som teamarbete, ledarskap och kommunikation.

Gruppträning ger dig en känsla av tillhörighet, vilket gör det enklare att knyta kontakter med nya människor som delar ditt intresse för träning.

3. Du stärker din motivation när du fullföljer det du föresatt dig. Ibland kan det vara svårt att hitta motivationen att gå och träna, men om du har anmält dig till en gemensam träning är det samtidig ett åtagande inte bara gentemot dig själv utan även dina träningsvänner. Det är mycket svårare att hoppa av om du känner att andra förväntar sig att du ska dyka upp. Tränar du själv kan du alltid flytta tiden du ska träna till en annan dag.

4. Du skapar vanor som du har nytta av i andra sammanhang. Gruppträningen skapar en rutin som du kan bygga upp andra hälsosamma vanor runt.

5. Du anstränger dig mer. Det är viktigt att lämna komfortzonen ibland.

6. Det ger trygghet. Allt är ordnat. Du behöver bara dyka upp på rätt tid och på rätt plats. Du kan fokusera på träningen, medan ledaren tar ansvar för strukturen. Om något händer kan du få hjälp. Du slipper använda frontalloben, vilket kan vara skönt t ex under en arbetsdag med mycket tänkande.

Gruppträningen skapar en rutin som du kan bygga upp andra hälsosamma vanor runt.

7. Det är roligt att träna i en grupp. Du skrattar mer när du tränar med andra. När du skrattar med andra knyter det dig också närmare gruppen, vilket ökar chansen att du återkommer och att du gör ditt bästa.

8. Det ger en bra mix av struktur och variation. Gruppträning ger struktur i form av ett regelbundet schema. Passen är också strukturerade med uppvärmning, följt av genomtänkt träning av olika system i kroppen, och nedvarvning. Det finns ofta olika pass och passen är dessutom strukturerade på olika sätt, vilket ger variation. När du tränar på egen hand är det lätt att fastna i din egen struktur. Variation är grunden i utveckling.