Båtbyggaren Anders Annell: ”Träbåtar är livskvalitet”

Båtbyggaren Anders Annell: ”Träbåtar är Livskvalitet”

Anders Annell har seglat sedan han kunde gå och alltid byggt saker som flyter. Men det ska vara båtar av trä och de ska byggas med traditionella metoder. I dag är han en av Nordens främsta och mest ansedda träbåtsbyggare.

Längst in bakom en ödslig bilskrot i ett industriområde i Värmdö hittar vi till sist fram till plåtskjulet där Annell Båtbyggeri håller till. Men här inne är allt annat än ödsligt. Vi möts av ett frenetiskt bankande, sågande och hyvlande så snart vi kliver in – ackompanjerat av ljuvliga trädofter, som för tankarna tillbaka till svunna träslöjdstider.

– Här nere gör vi allt renoveringsarbete, berättar Anders när vi går runt.

En kollega – och före detta lärling till Anders – arbetar koncentrerat vid hyvelbänken, i färd med att laga en snipa:

– Just nu håller jag på att hyvla fram en däckbalk, förklarar han.

Vi fortsätter vår rundvandring, innan vi så småningom slår oss ner i det lilla pentryt på ovanvåningen, det våningsplan där alla nya båtar byggs.

– Vi har bra grannar här ute som vi samarbetar mycket med, som smeder, kapellmakare och marinmekaniker, säger Anders glatt.

Annell Båtbyggeri består alltså av flera olika delar; renovering, nybygge och förvaring. Alltsammans genomsyrat av genuin passion, där honnörsorden är omsorg, skönhet och kvalitet. Och så trä, förstås.

– Våra kunder är väldigt olika, men gemensamt för alla är att de har en stark relation med sina båtar. Precis som jag själv har. En träbåt är så mycket mer än ett transportmedel. Den känns äkta och jag får känslan när jag är ute och åker att jag är en del av skärgården, säger han lyriskt. Det sitter liksom ihop.

Anders Annell använder sig av metoder med anor så lång tillbaka som till 300-talet.

En träbåt andas också historiens vingslag, menar han, särskilt som han bara bygger med gamla, beprövade metoder. Metoder som han visserligen till stor del kommit på själv, men som har anor så långt tillbaka som till 300-talet:

– Man är dum om man tror att man kan vara smartare än flera hundra års evolution. Tusentals människor har kämpat för att komma tillbaka levande efter sina fisketurer och har förstås varit måna om att båtarna ska hålla, som han konstaterar. Därför känner jag stor respekt för de tekniker som har utvecklats ur det.

Kontakt med det förflutna

Ett av projekten i båthallen just nu är att bygga en roddbåt efter över 100 år gamla ritningar av den dåvarande kände båtkonstruktören Albert Andersson. Här används linolja i stället för lim, som annars är gängse i dag. Men som Anders säger:

– Lim och plast fungerar alldeles utmärkt på kort sikt, men vill du ha en båt som håller länge är det sista spiken i kistan. Materialen trivs helt enkelt inte ihop och båten mår dåligt.

Därför är det också bara gamla metoder och material som gäller även vid renovering hos Annell Båtbyggeri, helt enkelt samma metoder och material som båten är byggd med.

Istället för att använda sig om lim och plast som är gängse idag använder sig Anders Anell av det mer hållbara alternativet linolja. Foto: Michael Quinn / Stock Up

När det gäller träslag så jobbar Anders mest med svenskt trä, som ek och furu. Men han är kräsen. Det är bara de bästa bitarna av högsta kvalitet som är aktuella, vilket inte alltid är så lätt att få tag på. De flesta sågverk i dag ids inte hålla på med den sortering som krävs – så det gäller att hålla sig väl med de fåtal som gör det:

– Ja, det kostar stor omsorg och många kanelbullar för att blidka dessa sågverk, haha!

Men som han också säger:

– Det krävs mycket ansträngning för att göra fina saker, men det är det värt för att det känns så bra…

Ökad livskänsla

Egentligen har det aldrig funnits någon tvekan. Anders har alltid varit intresserad – eller snarare besatt – av båtar. Han har seglat sedan han kunde gå och alltid byggs saker som flyter. Första båten, en isjakt, byggde han redan som tolvåring.

Men han försökte sig ändå på en alternativ karriär under några år. Tänkte att han skulle skaffa en ”riktig” utbildning och började på KTH.

– Men det var så tråkigt, så jag började göra i ordning en båt istället. Ryktet spreds, men jag ville lära mig mer, så jag sökte till båtbyggarskolan på Ingmarsö (som inte finns längre). Efter det startade jag Annell Båtbyggeri.

Och på den vägen är det. Efter alla år som egen är passionen precis lika stark nu som då. Båtar är och förblir det roligaste Anders vet – men de ska vara av trä:

– Det är omöjligt att äga en 50 år gammal plastbåt, men en lika gammal träbåt är fortfarande ganska ny, som han säger.

Så hållbarheten är förstås ett skäl han gärna framhåller. Men inte bara. Känslan är det han framförallt och ständigt återkommer till:

– Träbåtar ger en ökad livskänsla. Att åka i en träsnipa i solnedgången i skärgården är nog själva definitionen av livskvalitet. Då känner jag att jag lever på högsta nivå.

Anders Anell tipsar!

Så behandlar du din träbåt

  • Ge båten lite omsorg varje år, i stället för mycket vartannat. Var noga med vårrustningen.
  • Tvärtemot vad många tror så behöver du inte renskrapa träbåten.
  • Ha ett hamnkapell. Det sparar fantastiskt mycket på båten.

Eva-Lotta Sigurdh

Frilansjournalist, legitimerad gymnasielärare och författare till boken Nätdejting. Journalistiska fokusområden: Skola & utbildning, relationer & livsstil, vård & omsorg, personporträtt och hem & fastighet.