Det okända: Påverkan från skyn

Det Okända: Påverkan Från Skyn

Händelser där ett okänt fenomen påverkar ett fordon tillhör ovanligheterna men inträffar med viss oregelbundenhet. När de gör det är de överraskande och inte sällan skrämmande för den som drabbas.

För några år sedan fick jag, genom Carl-Anton Mattsson på bokförlaget Parthenon, höra talas om hur en man från Röstånga i Skåne hade mött ett lysande fenomen, som när det passerade förbi honom påverkade hans bil på ett minst sagt märkligt sätt. Efter några telefonsamtal fick jag till slut möjlighet att tillsammans med Anders Persson och Håkan Ekstrand från UFO-Sverige träffa honom på platsen där allting hade hänt. Där planerade vi att återskapa händelsen så gott det gick, men framför allt ville vi träffa Patrik Mårtensson själv för att bilda oss en uppfattning om honom.

Patrik Mårtensson visade sig vara en jordnära familjefar med fast handslag och med en bred skånska på läpparna. Att det som hade hänt honom fortfarande fanns klart i hans tankar var det ingen tvekan om. I flera år hade han funderat över vad det egentligen var som inträffat den där stjärnklara höstkvällen då han som så många gånger förr var på väg till sitt arbete. Då, under ett antal år på 90-talet, jobbade han treskift på Arla Foods tillverkning av kaffe- och chokladpulver i Kågeröd i norra Skåne. Flera gånger i veckan satte han sig i sin Opel Ascona diesel för att åka de 13 kilometerna från hemmet i Ask till sitt arbete.

Patrik Mårtensson var på väg till sitt arbete när ett stort ljussken fick hans bil att nästan stanna. När ljuset hade passerat blev allt som vanligt igen. Foto: Clas Svahn

Tyvärr minns inte Patrik vilket år händelsen inträffade eftersom han aldrig antecknade det, men han tror att det var någon gång mellan 1996 och 1998, något som gör händelsen svår att undersöka i efterhand. Att det var en höstkväll med nattfrost och en stjärnklar himmel minns han dock väl. Han glömmer heller aldrig hur rädd han blev av det som hände.

Platsen för händelsen är länsväg 109. En inte särskilt märklig vägsträcka som passerar förbi stora öppna fält och en del skog. Om man fortsätter västerut leder vägen till Billesholm och Bjuv och vidare till Helsingborg.

För att få en uppfattning om vad som utspelade sig här för lite mer än tio år sedan satte vi oss i bilen tillsammans med Patrik Mårtensson för att köra samma sträcka som han gjorde den kvällen. Då var klockan 21.15 och 45 minuter senare skulle han gå på sitt nattskift. När vi möts är det ljust och sommar med regn i luften.

Medan vi rullar fram längs vägen i 80 kilometer i timmen passerar skogen på vår högra sida, till vänster ligger fälten öppna och sikten är god. Efter några hundra meter har vi nått fram till platsen där Patrik mötte det okända:

– Det första jag märkte var att radion började krångla, den tappade bort stationen, sprakade och kunde inte riktigt hitta den igen, berättar han. Samtidigt blev ljuset från strålkastarna svagare och motorn gick inte heller som den skulle. Då allt detta höll på att hända kom ett gult sken flygande – allt blev gult. Jag kunde aldrig se någon punkt eller centrum i det, det bara lyste. Hela bilen blev upplyst och det var som att köra rakt mot solen även om jag inte blev bländad. Det var en hårresande upplevelse.

Bakom fanns en annan bil och Patrik kunde se ljuset ett par hundra meter längre bort när han tittade i backspegeln. När det gula ljuset försvunnit tittade han igen och då var den bakomvarande bilen borta. Kanske hade den svängt av in på någon mindre väg. Vem det än var så måste också den bilisten ha bevittnat det starka ljusskenet.

När ljuset var som starkast hade Patrik Mårtenssons Opel nästan stannat, men inte helt. Under några sekunder rullade bilen fram i 15–20 kilometer i timmen.

– Allt gick så fort, men jag tyckte att ljuset rörde på sig. Det kom flygande till höger om bilen och försvann åt vänster, mot Svalövshållet. Sedan blev det svagare och svagare och bara försvann, säger han.

Efter mindre än tio sekunder var allt slut. Under en sträcka på cirka 100 meter hade ljuset hunnit passera och så fort det var borta fungerade allt igen. Radion spelade på utan problem, ljuset på bilen kom tillbaka till sin vanliga styrka och motorn gick som den alltid gjort. Patrik ökade farten och fortsatte till jobbet.

– När jag kom fram undrade mina arbetskamrater vad som hade hänt. Jag har nog aldrig varit så blek i ansiktet, säger han. Så jag berättade.

När vi stannar bilen frågar jag Patrik vad det konstigaste var med hela händelsen. Han tvekar inte. ”Att något kan ta energi från en bil som går”, säger han.

– Jag hade kört den i många år och bilen har aldrig krånglat förut. Det som hände med den måste ha haft ett samband med ljusskenet.

Det har rapporterats om flera liknande fall som det Patrik Mårtensson var med om. Foto: Unsplash

Händelsen på länsväg 109 är ovanlig men inte unik. Ett liknande fall där ett ljussken påverkat en bil inträffade strax före klockan 23 den 15 februari 1994. Kerstin Hallman hade slutat arbetet på Fagerudds konferens och friskvård, en konferensanläggning söder om Enköping. Det var en klar och stilla vinterkväll och tolv grader kallt då hon startade sin Volvo 245 för att köra de 20 kilometerna hem till Grillby. Som vanligt skulle hon ta den mindre vägen förbi Boglösa och Villberga istället för den hårt trafikerade E18. Den några dagar gamla månskäran hade just gått ned, men snön gjorde ändå vägen ljus och lätt att se.

– Jag körde väl 60–70 kilometer i timmen eftersom det var ganska halt, berättade Kerstin Hallman senare för UFO-Sveriges undersökare Jörgen Granlie.

– När jag var några kilometer hemifrån, strax före avtagsvägen till Håra, blev det plötsligt väldigt ljust och jag tittade upp. Då fick jag se, ovanför en skogsdunge på min högra sida, ett stort lite avlångt ljus som hade ”taggar” upptill. Samtidigt började bilen gå ojämnt så jag tittade på instrumentbrädan och märkte hur ljuset blev svagare och hastighetsmätaren gick nedåt. Så tittade jag upp igen – då fick jag luta mig framåt – och då for ljuset iväg och bara försvann. Skenet var ungefär som från ett stearinljus. Väldigt gult.

– Sedan åkte bilen kanske 100–200 meter medan belysningen blev mattare och mattare, innan den stannade. Den var helt död.

Kerstin Hallman lyckades rulla bilen åt sidan medan den fortfarande hade fart och ställde sig sedan för att påkalla hjälp. Efter några minuter kom en mjölkbil från Villbergahållet och föraren stannade för att hjälpa henne. Men inte heller han lyckades få igång bilen. Istället ringde föraren till Kerstin Hallmans man.

– När min man satte sig i bilen och vred om nyckeln så startade den hur fint som helst.

UFO-Sveriges fältundersökare Jörgen Granlie gjorde en grundlig undersökning av händelsen kort efter att den hade inträffat. Batteriet som satt i bilen visade sig vara felfritt och en undersökning av bilen som UFO-Sverige bekostade visade att det inte fanns några elektriska fel som kunde förklara varför den hade stannat.

En som dock manar till försiktighet när det gäller slutsatser är Steve Sandström, en av UFO-Sveriges bedömare. När han gick igenom rapporten drog han sig till minnes en liknande händelse, dock utan vidhängande ljussken, som han själv varit med om.

”Helt plötsligt började bilen gå tungt, motorn lät uppenbart plågad och bilens belysning (även den inre) började lysa blekgult. Det var som om någon hade kopplat på en två ton tung trailer på bilens kula. Plötsligt släppte fenomenet greppet om bilen och allt återgick till det normala”, skriver han i en kommentar till händelsen.

När man till slut hittade felet visade det sig vara en glappande kontakt inne i generatorn som orsakat kortslutning.

Nu är den förklaringen långt ifrån säker när det gäller Kerstin Hallmans observation. Batteriet i Volvon var okej och bilen hade startat utan problem bara tio minuter före observationen. En glappande generator skulle inte ha påverkat bilen eftersom det fanns laddning kvar i batteriet. Någon säker förklaring till händelsen har inte gått att få fram.

Att bilar kan starta helt plötsligt efter det att ett ljussken verkar ha fått stopp på dem blev Roger Jonsson i Märsta varse en sen kväll i april 1974. Roger och en kamrat var då på väg från Märsta och körde norr ut mot Knivsta. Roger hade precis fått körkort och de två körde längs en mindre väg i Rogers Amazon.

– Jag minns att det var kolmörkt och att klockan var någon gång mellan 22 och midnatt. Vi hade kommit in i ett område med skog på båda sidor, jag skulle tro att det var kanske tio meter fram till skogskanten åt båda håll. Plötsligt bara dog bilen! Jag körde 50–60 kilometer i timmen då motorn slutade fungera och lyset slocknade. Det var bara att tvärbromsa för att jag inte skulle köra av vägen. Det blev kolmörkt.

– Min första tanke var att en batterikabel hade släppt så jag hoppade ur bilen så fort jag kunde och öppnade motorhuven, men jag kunde inte se några fel. Precis då kom ett sken bakom skogen och det blev väldigt ljust. Ljuset liksom svepte förbi från söder till norr.

– Jag upplevde det hela som väldigt underligt men vi kunde ju inte stanna där utan bestämde oss för att lämna bilen där den stod och börja gå i riktning mot Knivsta. Men innan vi började vandra så hoppade jag in för att provstarta en gång till – då startade den! Först tändes parkeringsljuset och sedan vred jag om och då fungerade allt. Och då hade jag inte rört något i motorn.

Roger Jonsson beskriver hur det märkliga ljuset dök upp på himlen i samma ögonblick som han hade lyft på motorhuven. Högst 30 sekunder efter det att bilen hade fått stopp. Styrkan på ljuset vill han jämföra med ett par gatlampor.

– Det lyste upp så att vi kunde se skogen och konturerna på allt omkring oss. Hela vägen blev upplyst. Och det liksom svepte förbi till höger om vägen, det var inte som om någon hade tänt och släckt något utan rörde sig av egen kraft.

Den sammanlagda observationstiden uppskattar Roger Jonsson till omkring 25 sekunder. Ljuset rörde sig snett över trädtopparna men doldes hela tiden av dem. Tyvärr minns inte Roger om det var stjärnklart eller om ljuset lyste upp några moln.

– Det strilade fram mellan trädtopparna och jag kunde se vägbanan ganska klart i det vita ljuset. Men någon ljuskälla kunde jag aldrig se utan det var som en stor ljusmassa hade passerat.

Trots att ljuset aldrig var över trädtopparna lyste det alltså upp vägbanan. Något som Roger Jonsson har svårt att förstå eftersom ljuset aldrig var rakt över dem. ”Det liksom föll ned mellan skogskanterna”, säger han och beskriver det som om ”ljuset sänktes ned” omkring dem.

Nästa gång de båda åkte samma väg några dagar senare försökte de se om det fanns något som kunde förklara det som hänt. Men trots att det då var ljust och de försökte se om det fanns någon industri eller liknande som kunde ha lyst upp så kunde de inte hitta något som kunde förklara det konstiga ljuset.

– Och något fel på bilen var det aldrig. Den gick lika bra som den alltid hade gjort, säger Roger Jonsson.

Också internationellt finns det en rad exempel på hur bilar påverkats av ljusfenomen och/eller föremål som inte har kunnat identifieras. I en studie av bilstoppsfall publicerad 1981 går Mark Rodeghier vid Center for UFO Studies i Chicago igenom 441 fall från olika delar av världen men framför allt från USA. I många av fallen beskriver föraren hur radion har påverkats. Lika vanligt är att bilens motor stannat eller börjat hacka. Men det finns också en del mer udda händelser. Här är några av de exempel som Mark Rodeghier tar upp:

30 nov 1969

Quincy, Illinois

Tre personer såg hur ett triangelformat föremål närmade sig bilen för att när det kommit som närmast lyfta upp hela fordonet några decimeter upp i luften. Under hela händelsen fortsatte motorn att fungera normalt liksom ljuset.

16 okt 1973

Hattiesburg, Mississippi

Vid fyratiden på morgon ska ett grapefruktstort föremål ha träffat taket på en bil varvid bilens dörrar gick upp. Motorn och ljuset påverkades inte.

17 okt 1973

Crooked Mountain, Pennsylvania

Ett litet metalliskt föremål syntes sväva över en bil som körde på motorvägen. Föremålet hade roterande ljus på kanten. Efter en stund steg värmen inne i bilen och plötsligt gjorde den en 180-graderssväng utan att föraren hade vridit på ratten.

Dessa exempel är trots allt undantag. I 82 procent av de 441 fallen påverkades bilens elektriska system på något sätt, vilket oftast innebar att strålkastarljuset slocknade, radion påverkades och att motorn dog eller började hacka. Händelserna är också relativt kortvariga och 25 procent varade mindre än en minut, men det finns också exempel på observationer där påverkan av fordonet inte upphört förrän efter nästan en timme.

I januari 1980 skickade Tidningarnas Telegrambyrå ut ett telegram där man återgav en händelse i Jämtland tidigare samma månad. I artikeln berättar Anders Karlsson från Frösön hur han och hans bror Tommy tillsammans med deras kusin Rikard Johansson varit på väg i bil mellan Valsjöbyn och Frösön. När de tre hade kommit fram till Lillholmsjön fick de syn på ett lysande klot. Klotet lyste starkt gult men en fjärdedel av ytan var svart och runt det syntes en smal skiva.

”Föremålet flög på rätt långt avstånd från bilen och vi tänkte inte närmare på det. Av och till såg vi skenet fram till Offerdalsberg”, berättade Anders Karlsson för TT. Han fortsatte:

”Där accelererade klotet och passerade över vägen. Just när föremålet passerade över biltaket stannade bilen och bensinmätarens nål drogs i botten som av en magnet. Sedan klotet passerat ändrade det färg till orange.” Enligt Anders Karlsson var klotet stort, omkring 20 meter i diameter, men med tanke på hur svårt det är att uppskatta storlek i mörker så får man nog ta den uppgiften med en nypa salt. 15 sekunder efter det att klotet hade passerat startade bilen igen.

Clas Svahn

Clas Svahn är journalist på DN och ordförande för stiftelsen Archives for the unexplained samt vice ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige. I mer än 40 år har han intresserat sig för det ovanliga och ser sig själv som en kritisk men nyfiken granskare av det okända. Svahn har skrivit mer än tjugo böcker och är en ofta anlitad expert i media.