Engelskt afternoon tea-bröllop eller vigsel på stranden – vilket sommarbröllop vill du ha?

Engelskt Afternoon Tea-bröllop Eller Vigsel På Stranden – Vilket Sommarbröllop Vill Du Ha?

Det fantastiska drömbröllopet kan firas på många olika sätt. På bryggor och klipphällar eller varför inte i den egna trädgården? Här får du flera idéer på hur du kan skapa ett bröllop som är oförglömligt, unikt och personligt med dessutom en liten budget.

Foto: Asad Photo Maldives /Pexels

Du som ska gifta dig nästa sommar har många härligheter att se framemot. Som ett år av spännande bröllopsplanering och så klart själva bröllopsfirandet. Men vad för typ av bröllop vill du ha? Journalisten Anna Östberg, expert på bröllopsplanering och författare till Smarta bröllopsboken, ger dig här flera kostnadskloka ingångar.

Tårtmingel och cava

Att mingla hemma är det mysigaste man kan göra efter att ha sagt sitt ja. Ett tårtmingel innebär att du väljer bort trerättersmiddagen och satsar på bröllopstårtan och goda drycker istället. Om budgeten inte räcker till champagne, välj en god cava eller prosecco för att ändå få till bubblet. Välj ut en eller flera tårtor efter de smaker som du tycker om. Satsa på den klassiska våningstårtan med ganachefyllning eller på en somrig jordgubbstårta med grädde. Att baka bröllopstårtan själv behöver inte alls bli en komplicerad historia. Köp färdiga sockerkaks- eller marängbottnar, frysta bär och färdig vaniljkräm och vips har du grundreceptet till härliga tårtor. Eller varför inte bjuda dina gäster på en traditionell pannkakstårta med jordgubbssylt, nyplockade bär och grädde?  

En somrig variant av den klassiska våningstårtan. Foto: Alexandra Gornago /Unsplash

English afternoon tea wedding

Är du en teälskare av rang? Då passar inget bättre än ett engelskt afternoon tea bröllop. Köp eller låna en gammal och vacker servis med blått motiv och ett par kakfat på stativ så har du genast skapat ett bra utgångsläge för ett engelskinspirerat bröllop. Baka scones och kakor och fyll på kakfaten så att de dignar av godsaker. Köp marmelader i olika smaker och vispa upp grädde. Lägg på en vacker duk på bordet och placera ut spröda engelska rosor som Constance Spry och Claire Austin i söta vaser.

För teälskaren passar inget bättre än ett engelskt afternoon tea bröllop. Foto: Jelleke Vanoote /Unsplash

Bryggbröllop

Om du har tillgång till en brygga är väl valet ganska självklart, särskilt om du planerar för ett mindre bröllop. För visst kan det bli lite trångt men med vågskvalpet och den ljumma brisen blir bröllopsfirandet ett minne för livet. Placera ut bord och stolar efter vad som får plats. Kanske får några bröllopsgäster sitta på landbacken. Dekorera med trämåsar, snäckor och porslinsfiskar och blanda upp med lena stenar och fina blommor. Ställ ut stora blockljus mitt på borden så att ni kan fortsätta festen även när solen börjar gå ner i havet. Om skaldjur är din favoritmat finns det inget bättre tillfälle än detta. Kanske är de till och med upplockade av den lokala fiskaren på din bröllopsdagsmorgon?

Foto: Sokol Laliçi /Pexels

Vigsel på stranden  

Det bästa strandbröllopet behöver inte ske på en strand i Karibien eller i Söderhavet. En somrigt varm strand i Sverige, vid havet eller vid en sjö, är ett precis lika romantiskt alternativ. Ta ditt livs kärlek i handen och kliv ut i vattnet och låt vigseln bli en blöt upplevelse samtidigt som vänner och familj står kvar på stranden. Korka upp bubblet och skåla för den eviga kärleken.

Anna Östberg

Anna Östberg är frilansjournalist, skribent och författare. Hon skriver bland annat om livsstilsfrågor, inredning, bostäder och bostadsmarknaden. Anna Östberg har gett ut Smarta bröllopsboken, en bok om kostnadseffektiv bröllopsplanering.