Gabriel är Sveriges första professionella legobyggare

Gabriel är Sveriges Första Professionella Legobyggare

70 år efter att de allra första Lego-bitarna sattes ihop i Danmark har Sverige en professionell Lego-byggare. Gabriel Bremler har flera av Stockholms kändaste byggnader i sin portfolio.

Lägenheten ligger två trappor upp i ett höghus och ser ut som de brukar göra i en stockholmsförort, förutom att den är fylld av Lego. I ett rum med en halv meter hög snögubbe i hörnet finns bland annat Stockholms konserthus och en del av tunnelbanan. Tåget som åker fram och tillbaka mellan perrongerna är, liksom allt annat, byggt av Lego. 

Ljudet från en diskmaskin och några böcker i en bokhylla skvallrar om att det faktiskt bor en människa i lägenheten. Han heter Gabriel Bremler, är 29 år gammal, och är den som har byggt alla modeller. 

– Ursprungligen hade jag Lego som en hobby. Men jag tyckte modellerna blev så bra att började fundera på att ha det som ett företagande i stället. Inom många olika verksamheter finns det behov av att kunna visualisera det man håller på med, till exempel för byggföretag och tågentreprenörer. Lego är ett mer lekfullt sätt att skapa en modell av något jämfört med en traditionell modell, säger Gabriel Bremler

Han hade två år kvar av fem år på psykologprogrammet på Karolinska när han tog ett uppehåll för att göra en satsning på sitt Lego. SL och vagntillverkaren Bombardier imponerades så pass mycket av tunnelbanemodellerna att de köptes in som utställningsobjekt.

Modell av Medborgarplatsens tunnelbanestation. Foto: Gabriel Bremler.


– Jag har försökt att bygga stationerna så detaljerat som möjligt, sen tycker jag att det är väldigt kul att få med fart och rörelse och även belysning i modellerna. När man gör en modell med till exempel tåg, vill man ju gärna att tåget ska vara körbart så att det kan rulla längs ett spår

Han upptäckte Lego-bitarnas möjligheter för 25 år sedan i barndomshemmet i Hammarbyhöjden, men intresset svalnade i tonåren. När lillebrorsan började bygga väcktes intresset dock till liv igen – och det med besked. Byggena blev till projekt som växte i storlek och utformades efter verkliga förlagor. 

Efter det lyckade försöket med SL och uppstarten av företaget Bremlerbrick, avlöste projekten varandra för att så småningom pågå parallellt.

Gabriel Bremler har publicerat en egen förklaring till framgångarna på Bremlerbricks hemsida:

”Lego ger igenkänning. Alla har en relation till Lego, antingen har man byggt med det själv som barn eller så har man syskon, kusiner, kompisar, grannar eller barn som har gjort det. Lego är ett populärt byggmaterial som många kan anknyta till och fascineras av. Lego-modellens lekfullhet gör den till ett utmärkt verktyg för att kommunicera idéer och visualisera byggnader och verksamheter.”

– En modell som jag har gjort är en tre meter hög julgran som byggdes upp på plats i Skärholmen Centrum. Det var en väldig utmaning att lyckas bygga den, dels att bygga en tre meter hög julgran, sen att lyckas få den tillräckligt stadig för att kunna stå i en ganska utsatt miljö. Mycket handlade om att kunna bygga den så att den blev som en trovärdig julgran rent designmässigt men ändå få den att hålla. Det tog en bra bit över 100 timmar. 

”Det kan vara svårt med vissa bitar, men det allra flesta går att få tag på.”

Två vänner som delar det stora intresset för Lego fick hjälpa till på konsultbasis. En av dem satt inne med tekniska specialkunskaper som behövdes för att få bygget att bli stabilt. Ett liknande uppdrag omfångsmässigt kom från fastighetsförvaltaren Diligentia och bestod i att konstruera hela Sveavägen 44 av Lego. Såväl kontorshuset som det intilliggande hotellet och det angränsande bostadshuset ingick i modellen som vägde 70 kilo när den var klar. 32 000 Lego-bitar bitar gick åt.

– Det finns återförsäljare som har riktat in sig speciellt på att sälja lösa Lego-bitar bit för bit. Det kan vara svårt med vissa bitar, men det allra flesta går att få tag på, säger Gabriel Bremler.

Han bygger precis allt av riktiga Lego-bitar. Specialbyggda bitar är fusk. I arbetsrummet i lägenheten står en dator och ett arbetsbord och en hel vägg av hyllor med legobits-lådor. Innan bitarna hälls ut på de vita Ikea-borden är allt noga förberett. Byggnadsritningar och bilder och, inte minst, ett anpassat datorprogram för Lego-byggen finns med från början. 

En beställning från en privatperson bestod i att göra en Lego-variant av den nu rivna Råsunda Fotbollstadion i Solna. Majoriteten av kunderna är företag från bygg- och fastighetsbranschen, men redan 2012 anlitades Gabriel av Spårvägsmuseet i Stockholm. Fyra Lego-modeller ingick i utställningen ”Stockholm bit för bit”, bland annat Djurgårdsbron från slutet av 1800-talet, med hästbuss och Stureplan som knytpunkt för spårvagnstrafiken på 1940-talet. 

Djurgårdsbron 1890 i lego. Foto: Gabriel Bremler.


– På ett lekfullt och lärorikt sätt visualiserades Stockholmstrafikens dåtid och framtid med Bremlerbricks Lego-modeller. Lovorden från museets besökare var många, säger Christoffer Sandahl, chef på Stockholm Spårvägsmuseum.

Då, när Bremlerbrick precis startat verksamheten fick Gabriel Bremler jaga uppdragen men nu kommer kunderna av sig självt. Arbetsveckorna blir ofta betydligt längre än 40 timmar. 

Företagets verksamhet utvecklades tidigt till att även innefatta Lego-inriktade event för barn och aktiviteter för företag. Gabriels kunskaper från psykologprogrammet gick att använda för samarbetsövningar i Legobyggande.

– Bland annat jobbar jag med företag på kick-offer och sådant. Det finns lite olika aktiviteter där deltagarna är indelade i grupper. De får olika uppgifter och ska försöka samarbeta så effektivt som möjligt.

Snögubben i lägenheten byggdes för ett Bremlerbrick-event i Huddinge Centrum som helt kretsade kring Legobyggande. Under fyra söndagar mitt i den intensiva julhandeln fick barnen prova på att bygga julgransdekorationer och tävla i Lego-bygge, men även att bygga helt fritt från ett hav av 100 kilo Lego. Snögubben hade huvudrollen i en tävling där det gällde att gissa hur många legobitar den var byggd av. 

Legobyggande under ett event i ett köpcentrum.

Gabriel Bremler hade länge Globen som något av ett drömprojekt tills just den beställningen kom från byggföretaget NCC. Modellen gjordes på närmare 50 centimeter i diameter och var en gåva till en avgående styrelseledamot. Visionerna sträcker sig numera förbi fastigheter och arenor:

– Det vore kul att bygga en större del av Stockholm. kanske en hel stadsdel eller ett stadslandskap som Gamla Stan till exempel. Ett annat roligt projekt vore att bygga någon slags framtidsvision. Med Lego går det ju väldigt lätt att visualisera hur det såg ut förr i tiden, hur det ser ut nu och hur det kommer att se ut i framtiden. För att tydligt visualisera förändringarna. 

Fakta: Gabriel Bremler
Bor: Bromma
Ålder: 29
Gör: Professionell Lego-byggare sedan 2012 i egna företaget Bremlerbrick. 
Projekt i urval: Exteriörmodell av bostadshuset Turning Torso i Malmö, byggnadsmodell av Jönköpings kraftvärmeverk, skalmodell av Kaknästornet, arkitekturmodell av Malmö Stationshus, prototypmodeller åt Dustins kontorslösningar.