Frågor och svar

GÖR SÅ HÄR:

– Logga in på sajten med ditt användarnamn och lösenord
– Gå till startsidan. Klicka ”Ny artikel”
– Börja med titeln
– Lägg sedan in ingressen och feta den. Under ingressen lägger du fotobyline enligt modellen: Foto: Namn Namn
– Därefter lägger du in resten av texten. Mellanrubriker kan vara bra – välj själv.

– Välj lämplig kategori för din artikel. Om du inte hittar en lämplig kategori – mejla till anna@www.gazzine.com så lägger vi till den. Kategorin går att ändra i efterhand.

FOTO:
– Det blir snyggast om du har med ett foto i din artikel. Om du inte har någon bild kan du hitta fina gratisbilder på unsplash.com eller pixabay.com
– Lägg fotot som ”Utvald bild” så här:
– När du är i wordpress-vyn där du skriver din artikel – gå till högerspalten. Klicka på ”Document” om den inte redan är vald. Scrolla ner och välj ”Ange utvald bild”.
– Välj ”Ladda upp filer” för att ladda upp din bild.
– Klicka på bilden och ange gärna alt-text (t ex artikelns rubrik”)
– Skriv bildbyline under rubriken. T ex: Foto: Unsplash/yofoto

FÖR ATT PUBLICERA DIN ARTIKEL:

– När du är nöjd med din artikel. Klicka på ”publicera”.
– Innan artikeln publiceras kommer den att förhandsgranskas. Därefter kommer den att publiceras på sajten.

.

Detta är en betaversion av Gazzine och funktionaliteten är ännu inte så bra. Ett av de problem vi har just nu är möjligheten att registrera sitt förnamn och efternamn med mellanslag. Även å, ä och ö kan vara svårt att få godkänt för. För att ändå kunna registrera dig och få ditt namn korrekt presenterat vid dina artiklar – gör så här!

Börja med att registrera ditt namn men utan å, ä eller ö samt utan mellanslag mellan för- och efternamn.

När registreringen har gått igenom och du är inloggad, gör så här:

  • gå till startsidan och klicka på ”Min profil” till höger, högst upp på startsidan.
  • Till höger om ditt användarnamn (i blått), längre ut i den grå rutan, finns en symbol som liknar ett dokument med en penna. När du för muspekaren över den symbolen står det ”edit”. Klicka.
  • Nu kommer du till en sida där du kan redigera uppgifterna om dig själv. Fyll i t ex för- och efternamn här som det verkligen stavas. Här kan du också byta profilbild mm.
  • Hör av dig till anna@www.gazzine.com om du har några frågor!

Nej. Gazzine är för journalister som producerar featureartiklar av hög kvalitet och som håller sig till Gazzines villkor som du kan läsa om här.

Det är viktigt att du som är journalist laddar upp en profilbild. Om du inte har laddat upp någon bild i samband med registreringen eller om du önskar byta profilbild gör du så här:

  • Logga in på gazzine.com
  • Gå till ”Min profil” (du hittar en länk dit genom att gå till Gazzines startsida när du är inloggad och klicka längst upp till höger på ”Min Profil”.)
  • För muspekaren över de små symbolerna i det övre högra hörnet på den grå rutan. Välj den symbol som heter ”edit”. Klicka där och byt profilbilden.
  • Logga in på gazzine.com
  • Gå till ”Min profil” (du hittar en länk dit genom att gå till Gazzines startsida när du är inloggad och klicka längst upp till höger på ”Min Profil”.)
  • För muspekaren över de små symbolerna i det övre högra hörnet på den grå rutan. Välj den symbol som heter ”edit”. Klicka där, scrolla ned och välj ”delete profile”.