Japanska Yukikos semlor gör succé i Paris

Japanska Yukikos Semlor Gör Succé I Paris

Det är inte bara hemmabak som gäller för svenskar i fransk exil som längtar. Det finns även ett finkonditori i Paris där semlor är en oväntad bästsäljare. En ung japanska (!), Yukiko Nanan, bakar fettisdagsbullar som de svårflörtade Parisarna tagit till sina hjärtan. 

– Jag har till exempel en äldre fransyska som kommer in varje vecka  och köper med sig hem till mannen. Flera företag beställer också i förväg.

Det var när Yukikos syster hade gift sig med en svensk man som Yukiko träffade på semlor för första gången – och hon gillade dem direkt. 

– Det är enkelheten, det är gott med den enkla kombinationen vetebröd, mandelmassa och grädde. 

Semlor i Frankrike
Yukiko säljer semlor till flera franska företag som beställer i förväg.

Yukiko har googlat mängder av recept och testat ingredienser för att få det rätt.  

– Jag bakar idag efter mitt eget recept baserat på den svenska klassiska varianten.

Vilket alltså varit lyckat över all förväntan. Förutom en fin recension av hennes semla i ett av de främsta magasinen för franska konditoribranschen för något år sedan, så har ett Facebookinlägg från en svensk semmel-älskare i Paris spridit ryktet om fettisdagsbullarna.

När Yukikos semla, som säljs på Patisserie Nanan, fick en fin recension i ett av de främsta magasinen för franska konditoribranschen för något år sedan, satte försäljningen fart på allvar.

Yukiko och hennes personal bakar hundratals semlor i veckan, men det blir allt fler eftersom bakelserna allt oftare tar slut fortare än vad de beräknat. 

– Extra roligt är att det är så många svenskar som kommer och att de verkar älska mina semlor, säger Yukiko och ler blygt. 

Yukiko och hennes personal bakar hundratals semlor i veckan.