På cykel genom Mallorcas mångsidiga landskap

På Cykel Genom Mallorcas Mångsidiga Landskap

Min position är framåtlutad och jag viner fram på raksträckan. Till höger om mig breder Medelhavet ut sig, saltdoften kittlar i näsan, solen värmer ryggen och den ljumma brisen ligger mjuk över mitt ansikte.

Spandexbyxans insydda kudde är behaglig mot rumpan, jag känner kraften i benen som tar mig framåt. Landsvägscykeln jag sitter på väger inte mer än sex kilo, trycket i däcken är perfekt och jag ligger stadigt på den tolfte växeln.

Här och nu finns det inget i världen jag oroar mig för, mer än om uteserveringen vi kommer pausa på kommer ha ett ledigt bord i solen.

Jag är nämligen inte ensam cyklist på Mallorca. Cykling är en nationalsport i Spanien och andra kuperade länder i södra Europa. Till de spanska cyklisterna ansluter sig nära 140 000 cyklande turister varje år, och antalet ökar. Mallorca är stort som Gotland och har milsvis med slingrande landsvägar, vissa med kilometerlånga stigningar i Serra de Tramuntana, andra längs stensatta murar och olivlundar.

Cykelturismen är som störst under våren och hösten, och på vintern kommer proffsen och stannar i veckor. Mallorca ser positivt på utvecklingen och har senaste året rustat upp vägar, förbättrat säkerheten och skyltningen. Och på wikiloc och liknande sajter hittar man rutter med all tänkbar information.

Den ökande cyklingen är en del av en större hälsotrend. Det intygar de tidigare Sollentunaborna Fredric Ekermark och Charina Rinaldo, grundare till det svenskägda cykeluthyrningsföretaget Procycling i Can Pastilla. Det är Fredric som just guidat mig på mitt livs första långfärdscykling.

Väl tillbaka i butiken möter jag två svenskar som vittnar om hur cykelintresset ökat i Sverige. Jonas Bauer har just klivit in genom dörren med en enorm ryggsäck. Han är på cykelsemester över helgen med sin familj, och har just promenerat hit från flygplatsen för att maximera cyklandet medan familjen åker direkt till den hyrda lägenheten i Inca.

Jonas visar sig vara destinationschef på Skistar i Sälen, och han berättar att Skistar satsar stort på långfärdscykling mellan Sälen, Rörbäcksnäs och Trysil, och att man räknar med att cyklingen öka när den internationella flygplatsen i Rörbäcksnäs står klar.

Kurt Hörnqvist står redo att ge sig ut på vägarna i en cykeldräkt som skvallrar om klubben han tillhör, Fredrikshof som är Stockholms största cykelklubb. Han intygar att cyklingen ökar i alla åldrar.

– Cykling är skonsam mot kroppen och lederna, det passar även äldre och de som kanske har en skada. Cykla gör man för att må bra fysiskt, men det är också en social sport. Man cyklar ofta två i bredd och är det inte tävling kan man snacka. Och fikastoppen är jätteviktiga, har man inte fikat så har man inte cyklat, brukar vi säga.”

Man måste inte vara proffs för att cykla på Mallorca även om ön också lockar många som till vardags cyklar i en klubb.

Hela 95 procent av Procyclings kunder svenskar. Fredric Ekermark tror att svenskar känner sig bekväma med att ställa alla frågor de har på sitt eget språk. Men Kurt Hörnqvist framhåller även rekommendationerna som cirkulerar i cykelkretsar.

Kunderna är allt från konferenser som bokar uppåt trettio cyklar med guide, följebil och säkerhetsgenomgång, till träningscyklister i klubbställ som likt Kurt Hörnqvist och hans två vänner bara kommer in för att hämta sin hoj. Så varför väljer man att cykla på Mallorca?

 Svaren är enhälliga.

Mallorca är en vacker ö som har nära till allt. Från Palma tar det mindre än en timme till bergen, och på kvällen kan man vara tillbaka i staden med alla restauranger. Klimatet är njutbart och man känner ofta vinden från havet, till och med att cykla i regnet är behagligt här. Det finns oräkneliga möjligheter till fika och god mat i de många byarna. Vägarna är i bra skick, bilisterna hänsynsfulla och det är inte för mycket trafik, som t ex i Italien. Och rutterna finns för alla nivåer – norra öns rutter går över bergen, de södra över slättlandskapet.

När kunderna lämnat med sina cyklar får jag en pratstund med Fredric och Charina. De berättar att de lämnade Sollentuna för Mallorca för fyra år sedan, när deras äldre barn flyttat hemifrån. De ville pröva något nytt i livet, Mallorca låg på bra avstånd från Sverige och väl här såg de behovet av en seriös cykeluthyrning. Idag har de över 100 cyklar, mountainbikes inkluderat. Snart kommer de även erbjuda viss försäljning liksom hälsoanalys genom medicinsk screening.

Fredric poängterar att service är en viktig del i deras arbete.

-Bland annat ber vi om allas mått på innanlåret innan de kommer hit för att ställa in cyklarnas exakta höjd, så när kunderna kommer in genom dörren är deras cyklar inställda och klara. Vid stora grupper kartlägger vi cyklisternas behov och föreslår en svårighetsgrad. Det finns bra kartor där vägarna är markerade med avstånd och lutningsgrad, och man kan enkelt välja en lång eller kort rutt beroende på dagsform. Man kan cykla hur många eller få timmar man vill, och börja eller sluta var man vill. Vi skjutsar och hämtar såväl cyklar som cyklister med bilen.

Charina fortsätter:

-I grupper med varierande erfarenhet har vi följebil med näringsdryck och hälsosamma smothies, då kan vi erbjuda skjuts i uppförsbackarna och finnas till hands vid t ex skador. Nybörjarna väljer ofta en tur till Palma, eller några timmar på slätten. Men de erfarna cyklisterna vill inget hellre än att ligga i en femkilometers uppförsbacke och känna trycket i låren.

Så vad gör att långfärdscykeln är så skön att cykla på? Fredric förklarar:

-En långfärdscykel är lätt, den väger ungefär hälften av en vanlig cykel, och har smalare däck. Det gör cyklingen extremt mycket lättare och påverkar hela upplevelsen. Alla våra cyklar har 21 växlar som gör att man kan ställa in motståndet exakt. Kommer man till en uppförsbacke tar man lättaste växeln och cyklar bara väldigt långsamt. Till nybörjarna ordnar vi cyklar med vanliga pedaler. Med klick-pedalerna blir det gärna ett moment för mycket vid rödljusen, när man både ska bromsa med handbromsen och helst växla ned.

Slutligen kan jag inte låta bli att fråga detta med spandexbyxor och rakade ben. Charina svarar med ett skratt.

-Cykelbyxorna är sköna eftersom sadeln på långfärdscyklarna är hård. De flesta har med sig men man kan köpa här. Annars kan man cykla i nästan vad som helst, vi har många kunder som kommer in och hyr spontant.

 Frågan om rakade ben langar Charina över frågan till Fredric.

-Visst finns de som hävdar att luftmotståndet blir lägre, men egentligen handlar det om fåfänga. Cykling har varit stort i södra Europa i nära tvåhundra år, Giro de Italia startade redan 1903. Det är en kultur som sitter i människors själ här och som på flera håll är större än fotbollen. Och med det följer en viss fåfänga, som snygga dräkter och släta, vältränade ben.