Ta tåget till Europa – stor guide

Ta Tåget Till Europa – Stor Guide

Förra året blev en stor comeback för tåg på semestern. Antalet sålda Interrailkort nästan fördubblades.
Men många tvekar fortfarande. Är det inte krångligt och dyrt?
Nej, inte om du följer Gazzines stora guide – nu uppdaterad för 2020 års resor!

2019 såldes cirka 30 000 Interrailkort i Sverige. Det är nästan en fördubbling sedan året innan.

– Den största ökningen ser vi bland vuxna och seniorer, berättar Jonas Falk, ansvarig för internationell försäljning på Silverrail som distribuerar korten i Sverige och Norge.

Han noterar att många har tagit med barnen på tågsemester:

– Och när man läser inlägg från barnfamiljer som rest så har det gått väldigt bra. De skriver att barnen kunde röra sig och hade kul, fortsätter han.

Att man inte behöver sitta fastspänd på tåg är bara en anledning till att tågresor kan passa bra för familjer. En annan är att varje vuxen får ta med två barn upp till elva år utan kostnad. Det gör att tåget kan konkurrera med flyg prismässigt, särskilt under högsäsongen på sommarlovet.

Interrailkortet finns i många varianter, men det populäraste är det som gäller i fem resdagar under en månads resa. Med det hinner man med en rundresa i Mellaneuropa eller en tur och retur till Medelhavet. Ett spännande alternativ till en charterresa!

Nyheter 2020

Inga tåg Rødby–Puttgarden

I december 2019 slutade tågen gå med färjan Rødby–Puttgarden. I väntan på Fehmarnbälttunneln som ska stå klar i slutet av 2020-talet går tågen via Jylland. Direkttåg Köpenhamn–Hamburg tar drygt fyra och en halv timme.

2019 var sista året tågpassagerare kunde ta en bensträckare på Fehmarn Bält. Tågen åker inte längre med färjan. Foto: ELISABET AXÅS

Två nya länder

Interrailkortet gäller nu även i Estland och Lettland. Kortet ger också rabatt på Tallink Silja och Viking Line. Det gör det möjligt att resa Östersjön runt med Interrail.

Nytt Interrailkort

Ett fyradagarskort ersätter det gamla som gällde i tre resdagar under en månad. Det nya kortet kostar cirka 2 800 kronor.

Nya bokningssajter och appar

Under 2019 aviserades flera nya sajter där man skulle kunna boka tågbiljetter lika lätt som flyget. Men de flesta har fortfarande inte kommit i gång. En som redan fungerar är Trainplanet.com, men där är priserna när detta skrivs (januari 2020) mycket högre än om man bokar direkt med tågbolagen.

Tågsträckan mellan Belgrad i Serbien och Bar i Montenegro är en av Europas vackraste. Foto: ELISABET AXÅS

Tågsemesterguiden

Interrailkort

Tågluffarkorten finns i en mängd varianter, från 15 dagar till tre månader. De kan gälla för resor varje dag eller under ett begränsat antal dagar. Platsbiljett ingår inte men är ibland obligatorisk. Du får resa ut ur och in i Sverige på kortet. Globalkorten gäller i nästan alla EU-länder plus bland annat Turkiet och flera länder på Balkan, totalt 33 länder. Det finns även kort som gäller i bara ett land.

Prisexempel Globalkort andra klass vuxen:

  • 4 resdagar inom 1 månad: 2 800 kronor
  • 5 resdagar inom 1 månad: 3 190 kronor
  • 10 resdagar inom 2 månader: 4 470 kronor
  • 15 resdagar i följd: 4 920 kronor
  • 1 månad i följd: 7 360 kronor

Vuxna får ta med två barn 4–11 år utan extra kostnad. Det finns rabatterade kort för ungdomar 12–27 år och seniorer 60+. Priserna kan variera på grund av resebyråernas påslag och valutakursändringar. Prisexemplen kommer från Snälltåget.

I Rumänien lönar det sig ofta att köpa vanliga biljetter i stället för att resa på Interrailkortet. Foto: ELISABET AXÅS

Interrailkort eller enstaka biljetter?

Interrailkort lönar sig oftast om du ska resa längre än tur och retur till Tyskland eller andra länder i norra Europa. För kortare resor kan det bli billigare att köpa biljetter direkt av tågbolagen. Om ni reser i en större eller mindre grupp kan det finnas specialpriser. Det är ofta en bra idé att köpa ett Interrailkort med få resdagar och komplettera det med enstaka biljetter för korta och billiga sträckor, särskilt i länderna i Centraleuropa.

Exempel på tågbolag

Snälltåget: Nattåg Malmö–Berlin 21 juni till 16 augusti 2020, dessutom enstaka turer april–juni. På sajten kan du också köpa Interrailkort och tågbiljetter till 30 andra tyska städer i kombination med Snälltåget.

Tyskland: Deutsche Bahn kan du kolla tidtabeller i och utanför Tyskland och köpa biljetter. I Tyskland finns många rabattkort som kan vara lönsamma.

Österrike: ÖBB har tagit över många av de nattåg som tidigare Deutsche Bahn körde.

Frankrike: SNCF

Italien: Trenitalia

Schweiz: SBB

Spanien: Renfe

Storbritannien: National Rail

Platsbiljetter

Platsbiljett krävs ofta på längre sträckor och nästan alltid på höghastighetståg, utom i Tyskland. Platsbiljetten kan gå på flera hundralappar i Spanien och Frankrike medan man oftast kan resa utan i Central- och Östeuropa.

Räkna med 15–50 kronor på vanliga intercitytåg (ofta frivilligt), 110–250 kronor på snabbtåg i Frankrike och Spanien. Ofta mer än det dubbla på internationella tåg. I Frankrike kan priset öka närmare avgång.

På sträckan Köpenhamn–Hamburg krävs inte alltid platsbiljett men rekommenderas ändå, pris cirka 50 kronor. I denna flaskhals kan det bli trångt.

Du kan köpa platsbiljetter av någon resebyrå eller direkt från tågbolagen före resan eller på stationerna längs vägen. Vissa kan också bokas i mobilen via Interrails egen app Railplanner eller webbsida eller hos de olika tågbolagen.

Prisexempel på platsbiljetter hittar du här.

I Tyskland behövs sällan platsbiljetter. Foto: ELISABET AXÅS

Nattåg

Ett effektivt sätt att komma söderut är nattåg från Hamburg som numera körs av österrikiska ÖBB. Tågen går till Zürich, Innsbruck och Wien med mellanliggande stationer som München och Basel. Nattåg går också söderut från Österrike, bland annat till Rom och Milano. Nytt för 2020 är nattåg Innsbruck/Wien–Bryssel.

Välj mellan liggvagn, sovvagn eller en lyxigare sovkupé med egen toalett och dusch. En bädd i sex/fyrbäddskupé i liggvagn kostar cirka 370/470 kronor, tvåbädds sovkupé 790 kronor och lyxkupé 1 000 kronor, alla priser per person med Interrailkort.

Även i Italien, Spanien, Frankrike med flera länder finns nattåg med liknande priser. I centrala och östra Europa är det billigare.

Inköpsställen

Här är några resebyråer där du kan köpa Interrailkort, utrikesbiljetter och platsreservationer. Observera att Interrailkortet är en fysisk pappersbiljett som skickas på posten. Beställ i god tid!

Interrail.eu
Interrails egen hemsida med information på engelska om alla kort, priser och villkor. Här kan du beställa Interrailkort och reservera platser.

Centralens resebutik i Kalmar
Sveriges i särklass populäraste tågresebyrå. Resebyråchefen Ivar Karlsson kan Europas tåglinjer på sina tio fingrar. Lång väntetid kan förekomma på grund av stor efterfrågan, men här kan du få all hjälp med din reseplanering.

Alingsås resebutik
Tågresebyrå som också säljer andra typer av resor.

Biljettbutiken Kristinehamn
Har även en filial i Karlstad.

Tågbokningen.se
Tågresebyrå i Östersund som också arbetar under webbadresserna Interrail.se och Europarunt.se.

Big Travel
Resebyråkedja med fokus på flyg, men de säljer även Interrailkort och utrikes tågresor.

Resia
Resia har hängt på tågtrenden och började sälja interrailkort i april 2019.

Stockholm Info
Turistinformationen inne på Stockholms Central säljer Interrailkort över disk och kan boka utrikes platsbiljetter.

Grand Tours
En paketresearrangör som har färdiga tågresepaket sommaren 2020.

Dagens Nyheter
Arrangerar flera gruppresor med egna chartertåg under 2020.

Frukost serverad på riktigt porslin och linnedukar i Polen. Foto: TORGNY GÖRANSSON

Tidtabeller

DB Navigator
Deutsche Bahns app är oftast bäst uppdaterad på aktuella tågtider även långt utanför Tyskland.

Railplanner
Interrails app med tidtabeller och möjlighet att göra platsreservationer för vissa tåg. Är inte alltid helt uppdaterad och kan ge orimliga förslag på rutter.

Trainline och Omio
Tidtabeller för både tåg och buss. Priser och biljettbokning om du reser utan Interrailkort. Båda finns som både app och webbsajt.

Rome2Rio.com
Tidtabeller för tåg, bussar och flyg i hela världen.

Trainplanet.com
Ny svensk planerings- och bokningssajt som drivs av samma bolag som Tågbokningen.se med flera. Planering fungerar bra men biljettpriserna är ofta onödigt höga.

Mer tåg på internet

Facebookgruppen Tågsemester
Stor och mycket aktiv Facebookgrupp (i mitten av januari 2020 cirka 110 000 medlemmar) där du kan få svar på det mesta som rör tågresor.

Seat61.com
Brittiske före detta järnvägstjänstemannen Mark Smiths personliga tågguide. Här finns praktiska tips om tågresor i snart sagt hela världen.

Rail.cc
Privat tågresesajt med länkar till bokningssajter med mera. Även ett livligt forum.

Tips innan du åker

* Ta det lugnt! En tågresa blir ofta bäst med flera stopp längs vägen, alltså en rundresa i stället för bara tur och retur.

* Planera för så få byten som möjligt samma dag och lägg gärna in lite extra tid vid tågbyten. Tågen kan bli försenade även utanför Sverige.

* Vill du vara säker på att komma dit du vill, när du vill, bör du boka åtminstone nattåg och längre resor i förväg. Tågen kan bli fullsatta, särskilt nattågen.

* Men var inte rädd för att improvisera! Med tåg kan du vara spontan, särskilt utanför den värsta högsäsongen i juli–augusti.

Tre förslag på rutter

Missa inte East Side Gallery, graffitimålade rester av Berlinmuren. Foto: ELISABET AXÅS

Kulturstäder i Centraleuropa

Fyra av Centraleuropas huvudstäder på samma resa, kanske dessutom ett stopp i Hamburg.
Köpenhamn–Hamburg, 5.30 timmar, normalt minst ett byte.
Hamburg–Wien, 8.45 timmar.
Wien–Budapest, 2.30 timmar.
Budapest–Prag, 6.30 timmar.
Prag–Berlin, 4 timmar.
Berlin–Malmö, nattåg 12 timmar.
Lämpligt Interrailkort: 7 resdagar inom en månad, 3 760 kronor.
Platsbiljetter: Cirka 400–1 200 kronor beroende på klass på nattåg och om du väljer att köpa platsbiljetter på dagtågen.

Alperna och Italien

Ponte Vecchio över floden Arno i Florens. Foto: ELISABET AXÅS

Bernina Express i schweiziska Alperna är en av Europas vackraste tågsträckningar. Dessutom bad och vandring i Cinque Terre, stadsliv i Milano och München, konst i Florens, gondol i Venedig… Välj vilka städer du vill övernatta i!
Köpenhamn–Hamburg, 4.35 timmar.
Hamburg–Zürich, nattåg 12 timmar.
Zürich–Chur, 1.30 timmar.
Chur–Tirano, Bernina Express, 4.30 timmar.
Tirano–Milano, 2.30 timmar.
Milano–Genua, 1.45 timmar.
Genua–La Spezia (Cinque Terre), 1.30 timmar.
La Spezia–Florens, 2.30 timmar.
Florens–Venedig, 2 timmar.
Venedig–München, 6.30 timmar.
München–Hamburg, nattåg 11 timmar.
Hamburg–Köpenhamn, 4.35 timmar.­­
Lämpligt Interrailkort: 10 eller 15 resdagar inom två månader, 4 470/5 450 kronor, beroende på hur många övernattningar du vill göra längs vägen.
Platsbiljetter: Cirka 1 100–2 600 kronor.

Medelhavet tur och retur

Oskar II tog också tåget till Opatija i nuvarande Kroatien, i sin egen kungavagn förstås. Foto: ELISABET AXÅS

Snabbaste vägen till Kroatien. Från Rijeka kan du fortsätta med buss och/eller färja till Istrien eller öarna i Kvarnerbukten. Den gamla Habsburgska kurorten Opatija har en egen station, Opatija Matulji strax före Rijeka. Stanna gärna en natt i Hamburg och München på väg ut eller hem.
Köpenhamn–Hamburg, 4.35 timmar.
Hamburg–München, 5.45 timmar.
München–Rijeka, nattåg 10 timmar.
Samma väg tillbaka men omvänt.
Lämpligt Interrailkort: 4 resdagar inom en månad om du inte gör stopp längs vägen, 2 800 kronor.
Platsbiljetter: Cirka 850–2 200 kronor.

Läs mer: Historisk semester på Kroatiens gräddhylla

Elisabet Axås

Jag är frilansjournalist med resor som specialitet. Jag har varit reseredaktör på Expressen och arbetar numera för olika dagstidningar och magasin. 2017 gav jag ut guideboken ”Mitt Kroatien” på Karavan förlag.